Kakel & Klinker i Lund

Kakel, Klinker & Sten i Lund

Vi utför plattsättning av klinker och kakel i Lund, i alla möjliga utrymmen, stora som små. Vi har stor erfarenhet av allt från stora entreprenader till privata bostäder. Hos oss får du alltid professionell hjälp med din kakelsättning. Vi är auktoriserade plattsättare med stor kunskap och vi hjälper dig genom hela projektet från planering till utförande. Dessutom är vi GVK-certifierade av AB Svensk Våtrumskontroll och alla våra arbeten utförs och dokumenteras enligt gällande branschregler. Vid kakelsättning krävs mycket skicklighet och kunnande för att få ett tillfredställande resultat, speciellt när det kommer till våtutrymmen. Därför kan det vara en god idé att ta hjälp av experter på kakel och klinker.

Kakel är så kallad finkeramik och absorberar 10 – 20% vatten. På grund av detta är det förhållandevis känsligt och lämpar sig bäst på väggen i t.ex kök eller badrum. Klinker är däremot grovkeramik och absorberar inte alls lika mycket vatten (0 – 6%), därför kan klinker lämpa sig även som golv. Varken kakel eller klinker är speciellt frosttåligt och bör därför endast användas inomhus.
Kakel i Lund

Att tänka på vid val av kakel och klinker

Det finns en hel del saker att tänka på innan man ska sätta igång med att sätta nytt kakel eller klinker.
Man ska tänka på helhetsintrycket. Har man ett litet badrum så kan det vara en bra idé att använda stora kakelplattor. På så sätt får man ett enhetligt intryck av badrummet och det uppfattas som större & luftigare.
Man ska också tänka på vilken kontrast, form och struktur kaklet har i badrummet.
Behöver du hjälp med att hitta rätt kakel eller klinker för just din badrumsrenovering så kan du kontakta oss.

Klinkers utomhus

Vill man använda klinkers utomhus kan en sort som kallas granitkeramik användas för att uppnå ett bra resultat. Granitkeramik har en mycket låg vattenabsorption och är därmed väldigt tålig. Detta gör att den kan användas på både väggar och golv, så väl inomhus som utomhus. Det kan ge ett väldigt fint och modernt intryck att använda klinker utomhus. Man kan lyfta helhetsintrycket med en så enkel renovering som att sätta klinkers. Det är viktigt att rengöra sin klinker för att det ska hålla längre samt se bra ut. Rengöringen gör man relativt enkelt.

Kontakta oss, vi hjälper dig med klinker & kakel i Lund med omnejd!

Sten som kakel eller klinker

Sten är ett väldigt hållbart alternativ som kan användas på både väggar och golv. Genom ytbehandlingar så som polering, slipning eller borstning kan man ge stenen olika utseende beroende på vad man önskar ha för finnish.

Sten är även väldigt lättskött. Använd en fuktad trasa med eventuellt lite diskmedel på, detta räcker för en enklare rengöring. Det man bör tänka på är dock att trasan måste vara ordentligt ren, små gruskorn eller liknande på golvet eller i trasan kan i värsta fall lämna repor på stenen. Det går då inte att reparera utan man måste sätta dit en ny platta.

Kontakta oss om du är i behov av en auktoriserad plattsättare i Lund, vi hjälper dig med rätt lösning för just dina behov!