Kakel & Klinker i Lund

Kakel, Klinker & Sten i Lund

Vi utför plattsättning med kakel och klinker i alla möjliga utrymmen, stora som små. Vi har stor erfarenhet av allt från stora entreprenader till privata bostäder. Hos oss får du alltid professionell hjälp från auktoriserade plattsättare med stor kunskap och vi hjälper dig genom hela projektet från planering till utförande. Dessutom är vi GVK-certifierade av AB Svensk Våtrumskontroll och alla våra arbeten utförs och dokumenteras enligt gällande branschregler. Vid kakelsättning krävs mycket skicklighet och kunnande för att få ett tillfredställande resultat, allrahelst i våtutrymmen, därför kan det vara en god idé att ta hjälp av experter.

Kakel är så kallad finkeramik och absorberar 10 – 20% vatten, på grund av detta är det förhållandevis känsligt och lämpar sig bäst på väggen i t.ex. kök eller badrum. Klinker däremot är grovkeramik och absorberar inte alls lika mycket vatten (0 – 6%), därför kan klinker lämpa sig även som golv. Varken kakel eller klinker är speciellt frosttåligt och bör därför endast användas inomhus.

Vill man använda klinker utomhus kan en sort som kallas granitkeramik användas. Granitkeramik har en mycket låg vattenabsorption och är därmed väldigt tålig. Detta gör att den kan användas på både väggar och golv, så väl inomhus som utomhus.

Kontakta oss, vi hjälper dig med kakel och klinker i Lund med omnejd!

Sten

Sten är ett väldigt hållbart alternativ som kan användas på både väggar och golv. Genom ytbehandlingar så som polering, slipning eller borstning kan man ge stenen olika utseende beroende på vad man önskar.

Sten är även väldigt lättskött, en fuktad trasa med eventuellt lite diskmedel på räcker för enklare rengöring. Det man bör tänka på är dock att trasan måste vara ordentligt ren, små gruskorn eller liknande på golvet eller trasan kan i värsta fall lämna repor på stenen.

Kontakta oss om du är i behov av en auktoriserad plattsättare i Lund, vi hjälper dig med rätt lösning för just dina behov!